keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Diabetesliitto suosittelee unohtamaan turvalliset lääkkeettömät vaihtoehdot, Ruotsissa on toisin.

Uskokaa tai älkää: Tyypin 2 diabetesta kuuluu hoitaa insuliinilla, ei ruokavaliolla, sanoo lääketeollisuuden sponsoroima Suomen Diabetesliitto. Näin siitäkin huolimatta, että insuliini lihottaa, heikentää muistia ja lyhentää diabeetikkojen elinikää.

Hyvät lukijat, kertokaa tästä TV-dokumentista mahdollisimman laajalti kaikille, joita diabeteksen lääkkeetön hoito kiinnostaa.

Väärällä tavalla terveeksi

Espoolainen Lasse Nybergh sairastui vuonna 2010 tyypin 2 diabetekseen, johon hän sai Tapiolan lääkäriasemalta monia lääkkeitä. Nybergh perehtyi ja siirtyi vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Hänen veriarvonsa normalisoituivat jo viikossa, eikä hän ole sen jälkeen tarvinnut lääkitystä. Veriarvot ovat pysyneet normaaleina jo kolme vuotta uudella ruokavaliolla. Hänestä on siis tullut tyypin nolla diabeetikko. Hoitava lääkäri, Suomen Diabetesliitto ja ravitsemustieteen professori eivät kuitenkaan iloitse Nyberghin lääkkeettömästä parantumisesta. Diabetesta kuuluu hoitaa lääkkeillä, ei ruokavaliolla, sanoo Diabetesliiton ravitsemusasiantuntija Eliina Aro.

Tapiolan lääkäriasemalla Nybergh ja hoitava lääkäri ottivat yhteen, kun lääkäri ei hyväksynyt lääkkeetöntä hoitoa. Suuttuneena hän kirjoitti potilaskorttiin, että potilas on "lääkekielteinen". Miksi tyypin 2 diabeteksen ensisijaisena hoitona pidetään lääkitystä, kun potilas voi parantua vhh-ruokavaliolla, Nybergh ihmettelee YLE Fem -kanavan Spotlight-ohjelmassa 9.5.2013. Sen voi katsoa Yle Areenasta (8.6. saakka). Katsokaa ja ihmetelkää! Väärin sammutettu, sanoi entinen palopäällikkö.

Diabetesliiton ravitsemusneuvoja Eliina Aro vastaa TV-ohjelmassa, että diabeetikon tulee syödä 2–3 makeaa annosta päivässä, jälkiruokaa ja pullaa kahvin kanssa. Se tosin nostaa veren sokeripitoisuutta, mutta siihenhän on lääke, insuliini, sanoo Aro. Aron mukaan karppaus ei ole oikea hoito, koska diabetesta kuuluu hoitaa lääkkeillä. Jos karppaus korjaa diabeetikon sokeritasapainon, siitä tulee lääke, eikä sellaista voi hyväksyä. Diabetesliitto ei näytä tuntevan lääketieteen isän Hippokrateen ohjetta: "Ruoka olkoon lääkkeesi".

Aro kummastelee sitä, että Ruotsin Diabetesliitto suosittelee diabeetikoille yhtenä vaihtoehtona vhh-dieettiä eli karppausta. Se voi sopia ruotsalaisille, mutta ei missään tapauksessa suomalaisille, Aro sanoo. Ohjelmassa haastateltu Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm puolustaa Diabetesliiton ravitsemussuosituksia, vaikka niitä pidetään Ruotsissa vanhentuneina. Niitä tullaan tulevaisuudessa pitämään täysin mielettöminä, sanoo ruotsalainen "kostdoktorn" Andreas Eenfeldt TV-dokumentissa. Ruotsissa valtion komitea (Statens beredning för medicinsk utvärdering SBU) kävi vuonna 2010 läpi kaiken saatavissa olevan kirjallisuuden ja totesi, ettei diabetesliittojen suosittelemalle vähärasvaiselle ruokavaliolle ole minkäänlaisia tieteellisiä perusteita.

Lääketeollisuuden sponsoroiman Diabetesliiton ylilääkäri Pirjo Ilanne-Parikka ja lääkärineuvoston jäsen professori Johan Eriksson ovat huolestuneita siitä, ettei Kela enää korvaa diabeetikoille lääketeollisuuden uusimpia ja kalleimpia pistoksina annettavia lääkkeitä Victoza, Byetta, Bydueron (HS 7.5.). Kirjoittajat eivät mainitse sanallakaan vhh-ruokavaliota, eivätkä näiden lääkkeiden mahdollisia sivuvaikutuksia (hypoglykemia, päänsärky, pahoinvointi, ahdistuneisuus, sekavuus, haimatulehdus ym.). He haluavat koukuttaa potilaat loppuiäkseen lääkkeiden käyttäjiksi, maksoi mitä maksoi.

Levittäkää tätä blogia ja asiaa mahdollisimman monelle, verkostoitumalla saadaan voimaa jotta media ja joku järkevä viranomainen puutuu asiaan, ettei diabetesliitto ja lääkärit tiedon puutteesta huolimatta voi tahallaan suosittella kiduttamaan ja jopa tappamaan potilaita vaarallisilla hoitosuosituksilla, ravintosuosituksilla ja vaarallisten lääkkeiden avulla, jos vaihtoehto on olemassa, joka on turvallinen ruokavalio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi tähän

Automaattinen Tienaaminen – ONPASSIVE Digital Blueprint

  Automaattinen Tienaaminen – ONPASSIVE Digital Blueprint ONPASSIVE  Digital Blueprint. The research paper discusses the recent developments...